In dit tijdperk van smart-tv’s zijn WebOS en Android TV de twee meest populaire namen die behoorlijk populair zijn en vaak worden gehoord. De smart tv’s merken zijn voorzien van een geïntegreerd systeem. Visueel heeft het systeem een ​​minimalistische en professionele benadering. Een druk op de knop is meer dan genoeg om een ​​balk te openen die bestaat uit de meest populaire Apps & TV-functies. Hoewel beide besturingssystemen voor smart-tv’s functies gemeen hebben, verschillen ze behoorlijk van elkaar. Het maakt niet uit op welk gebied u zich bevindt, of u nu in de streamingindustrie zit of graag shows op smart TV wilt streamen, het is noodzakelijk dat u de verschillen tussen WebOS en Android TV kent om een ​​verstandige beslissing te nemen. En deze blog geeft je een duidelijk beeld van deze twee. 

Dus, laten we begrijpen wat dit zijn…

Inhoudsopgave

Wat Is WebOS? 

Web OS is een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat eigendom is van LG en wordt gebruikt in smart TV. Met LG WebOS krijgen gebruikers toegang tot en controle over meer geavanceerde functies en aangesloten apparaten via een GUI of grafische gebruikersinterface. 

In het begin werd WebOS in 2009 door Palm geïntroduceerd als mobiel besturingssysteem. Sindsdien is het gebruikt in het aantal Palm- en HP-smartphones voordat het in HP werd aangepast als tablet-pc’s. LG kocht het in het jaar 2013, waarna HP web OS open source maakte. Later werd het verder aangepast als smart TV-besturingssysteem toen LG webOS kocht. 

Kortom, WebOS is een webgebaseerd platform dat de LG Smart TV van stroom voorziet. WebOS TV is een platform met krachtige mogelijkheden waarmee u kunt profiteren van het maken van functierijke web-apps. Bovendien is webOS TV gebaseerd op bekende tech-grade stack zoals HTML, JavaScript, CSS, zodat u kunt kiezen op welke manier u uw eigen wilt ontwikkelen . 

Wat Is Android TV?

Een Android TV is een smart TV-besturingssysteem dat is gebaseerd op Android en is ontwikkeld door Google voor verschillende apparaten zoals digitale mediaspelers, tv-toestellen, settopboxen, enz. Met een Android TV kunnen gebruikers toegang krijgen tot verschillende apps. Het bevat inhoud om toegankelijkheid op hun Android-telefoons te krijgen. 

Terwijl ze beginnen met streaming-apps zoals Netflix tot singleplayer of multiplayer, kunnen gesproken zoekopdrachten, online en offline gamen, enz. Gebruikers nu een verbeterde ervaring krijgen van alle versies die beschikbaar zijn op grote schermen via 

Vaak raken mensen in de war tussen Google TV en Android TV. Om dat duidelijk te maken, levert Google TV content, aanbevelingen, etc. Aan de andere kant is Android TV een online platform waarop deze geleverd worden. 

Simpel gezegd, Android TV is een smart TV-georiënteerd platform dat door Google is ontwikkeld rond het Android OS (besturingssysteem) waar gebruikers zowel betaalde als gratis content online kunnen streamen.Denkt u erover om uw eigen Smart TV-app voor uw merk te maken?

Verschillen Tussen WebOS En Android TV

Buiten de besturingssystemen is Android TV meer beschikbaar voor een breder scala aan producten. Naast smart TV is Android TV beschikbaar op streaming-sticks, settopboxen en meer. Ook, bij het vergelijken van WebOS dat op Linux is gebaseerd, is het tot op heden alleen te vinden op LG smart-tv’s. 

Er vindt echter verandering plaats nu LG begint samen te werken met andere fabrikanten om het besturingssysteem op verschillende installeren . 

En voordat u overweegt er een te kiezen, zijn er een aantal verschillen waarvan u op de hoogte moet zijn:  

1. Gebruikersinterface

De gebruikersinterface is een veel opvallende factor die onderscheid maakt tussen een Android TV en WebOS. Hoewel ze allebei veranderingen hebben ondergaan, is het in de loop van de tijd gemakkelijk te begrijpen. Elk van hen heeft zijn unieke manier van representatie. 

Voorlopig beschikt Android TV over een rij content, die ruimte inneemt over het hele startscherm. Terwijl WebOS veel minimalistischer is in de presentatie. U vindt een zeer aanpasbare startbalk op het onderste derde deel die verschijnt wanneer gebruikers deze nodig hebben. Vanaf hier hebben gebruikers toegang tot apps, instellingen en meer. 

2. Afstandsbedieningen

Als het gaat om het streamen van spelen afstandsbedieningen een dominante rol in termen van ontwerp, functionaliteit, extatische functies, gebruiksgemak, enz. Zowel Android TV als WebOS worden geleverd met hun eigen set unieke afstandsbedieningen die ze onderscheiden -of-the-box in vergelijking met de rest. De afstandsbediening van de LG is geïntroduceerd met een point-and-click-functionaliteit die navigatie veel gemakkelijker maakt. Aan de andere kant zijn Android TV-afstandsbedieningen voorzien van een basisontwerp en zijn ze eenvoudig te bedienen.  

3. Apps

Voor elke Smart TV is app-selectie van vitaal belang, omdat dit een van de belangrijkste elementen van het gebruik ervan is. Of het nu gaat om de verzameling apps, het type inhoud in zowel Android TV als Web OS. Ze verschillen nogal van elkaar. In Android TV krijgen gebruikers toegang tot een brede verzameling bibliotheek van Google Play Store, terwijl ze populaire inhoud aan gebruikers aanbieden. Gebruikers van Android TV-apps kunnen ook apps sideloaden die niet beschikbaar zijn in de Google Play Store. In WebOS krijgen gebruikers echter geen toegang tot deze faciliteit.    

4. Screencasting

Zoals u weet, kunnen gebruikers met screencasting de inhoud die op hun slimme apparaten wordt afgespeeld, spiegelen op een groter scherm. Alle smart-tv’s hebben deze functie. De technologie varieert van verschillende modus van besturingssystemen. Met de functie voor slim delen van WebOS kunnen gebruikers bijvoorbeeld alle soorten multimedia-inhoud op tv bekijken. Aan de andere kant geeft de ingebouwde Chromecast-technologie van Android TV zijn gebruikers de vrijheid om inhoud te delen van apps die Chromecast ondersteunen, zoals Netflix, Hulu, Prime Video, YouTube, enz. 

 Conclusie:

Er is zoveel van wat men doet op het centrum van smart TV’s dat draait om het besturingssysteem. En toch maken veel potentiële kopers hun keuze op basis daarvan. Android TV & WebOS hebben hun voor- en nadelen. WebOS heeft een meer simplistische weergave in termen van gebruikersinterface, navigatie, enz. Hoewel Android TV zijn voordelen biedt, zoals bredere opties voor Google Play-apps, en meer, zoals hierboven besproken. Gebruikers richten zich echter niet alleen op het besturingssysteem (OS), maar houden ook rekening met ontwerp, hardware, variërende prijs, enz. Bij het kiezen van een smart-tv. En dit maakt het essentieel voor u om over deze belangrijke aspecten na te denken tijdens het maken van uw WebOS- of Android TV-app-ontwikkeling. 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *