De traditionele televisie-industrie ontgroeit door veranderingen, aangezien er een toenemende populariteit is in de manier waarop inhoud door het publiek wordt geconsumeerd. Dit verstoort de markt van lineaire tv. Volgens statistieken worden lineaire televisiekijkers afgewogen in de categorie van het oudere publiek. Dit komt omdat kijkers 35 jaar of iets ouder zijn, in vergelijking met de gemiddelde leeftijd van een gewone kijker van lineaire tv, namelijk 55.  

Hier komt de focus, over de machtige merken die in gedachten moeten houden, terwijl ze denken aan lineaire tv-kijkers, dat deze doelgroepen meestal worden gevonden ten opzichte van welvarende groepen. Aangezien nieuwere niet-lineaire tv-technologie een paradigmaverschuiving vertoont, heeft het niet onthuld dat lineaire tv overbodig is geworden. 

Bovendien is er een pluspunt wanneer live tv-evenementen nog steeds de aandacht trekken en de aandacht van het publiek van alle leeftijden trekken, ongeacht waar ze zich bevinden. Ze draaien om vast te leggen met een unieke kijkrichting trendsetters in vergelijking met elk ander marketingkanaal. 

 Bovendien blijft lineaire streaming een rol spelen als het gaat om het uitzenden van kijkevenementen met een breder publiek, zoals live sport, concerten, enz. Dat gezegd hebbende, is niet-lineair kijken nog steeds de baas en verzekert het een ongekende populariteit te krijgen. 

Daarnaast verschillen kijkgewoonten en nieuwe voorkeuren vaak per leeftijdsgroep in demografisch onderzoek, waaruit bleek dat jongere kijkers volledig in niet-lineaire kijkcijfers zitten. 

Inhoudsopgave

Wat Is Lineaire Tv?

Lineaire streaming verwijst naar de terrestrische tv-uitzending die het medium kabel, satelliet, gebruikt voor omroepen van inhoud om hun samengestelde inhoud ‘via de ether’ te streamen. Het wordt ‘lineair’ genoemd omdat de inhoud een vooraf bepaald schema volgt en aangeeft hoe televisie-inhoud door de doelmarkt wordt geconsumeerd. Met andere woorden, kijkers moeten afstemmen op een tv-zender die inhoud aanbiedt op het moment dat deze is gepland en genieten van hun favoriete programma’s.

 In tegenstelling tot on-demand content waarbij individuele kijkers besluiten om content te bekijken op basis van hun eigen voorkeuren, heeft lineaire tv zijn transformerende marketingbron voor talloze bedrijven gemaakt. Enkele van de meest bekende merken hebben geïnvesteerd in dit medium van lineaire kanalen om hun roemspel op het hoogste niveau te bereiken. 

Veel merken benaderen tegenwoordig lineaire mediareclame als een effectieve optie om hun marketingmix te diversifiëren. Dit komt met name aan de orde tijdens de voorbereiding op het weigeren van cookies van derden. Er is ook geen kans om hoofdpijn te krijgen van gegevensprivacy, zoals digitale kanalen. 

De Voordelen Van Lineaire Tv

Niet-lineaire tv heeft zeker de neiging tot disruptie op de televisiemarkt, waardoor kijkers volledige controle hebben over het televisieconsumptie. Het wapent adverteerders met de beste manier van targeten die krachtig is.

Verschillende factoren beschermen de toekomst van lineaire tv voor het huidige wezen. Live-evenementen zijn een van de evenementen die continu vertrouwen ondersteunen. Of het nu om sport gaat, of om live spelshows waar het publiek kan deelnemen door te stemmen, lineaire televisie moet nog steeds als onbetwiste leider worden aangemerkt.  

Aangezien lineair platform traditioneel een dure oplossing en sterk gereguleerd medium is, worden consumenten gekocht met de overtuiging dat lineaire tv-adverteerders betrouwbaarder zijn. En daarom schrijven ze een groter niveau van geloofwaardigheid toe aan deze grote merken. 

Echter, tv die een oplossing biedt voor merken, zoek naar alternatieve groei naarmate het scepticisme groeit rond de effectiviteit van digitale reclame die de neiging heeft om toe te nemen. 

Heeft Lineaire Tv Nog Toekomst?

Grote spelers in de sector begrijpen de noodzaak van een veranderend medialandschap en tonen hun bereidheid om nieuwe technologie te adopteren. Sommigen hebben hun eigen OTT-services gelanceerd om een ​​grotere sprong voorwaarts te maken door zichzelf te herbestemmen en hun stukje taart te krijgen, zoals Disney plus, NBC’s Peacock. En andere bedrijven zoals Vodafone, Viacom18 hebben besloten om lineaire tv volledig naar een nieuw niveau te tillen door hun platform te transformeren naar Cloud TV. 

Lineaire tv-operators maken nu gemakkelijk gebruik van cloud-tv die is ontwikkeld in een cloudgebaseerde infrastructuur om hun services en  te distribueren . Des te meer, het is gunstig omdat ze ook toegang kunnen krijgen tot digitale technologie waarin geavanceerde doelgroeptargeting en personalisatie belangrijke afhaalrestaurants zijn. 

Maar tegelijkertijd willen ze ook de schaalbaarheid van lineaire tv behouden. Eenvoudiger gezegd: cloud-tv brengt het beste van beide technologieën gestroomlijnd in één medium voor operators. Denkt u erover om uw eigen tv-app voor uw merk te maken?

OTT, verwijst naar de inhoud die wordt geleverd in verschillende mediaformaten, zoals audio of video. Het wordt geleverd via een draadloze internetverbinding in live streaming-formaat. Mogelijk blijft de inhoud toegankelijk voor kijkers zonder tussenkomst van kabel- of satellietdienstverleners. Het enige dat nodig is, is een stabiele internetverbinding en een compatibel hardwareapparaat dat inhoud naar tv of andere apparaten met internet kan streamen.

Enkele van de voorbeelden van OTT-apparaten zijn voornamelijk , gameconsoles, enz. Deze apparaten moeten vervolgens worden gekoppeld aan de HDMI-poort van tv-streams, waar vervolgens relevante inhoud wordt gestreamd van populaire OTT-providers zoals Netflix, Amazon Prime, Hulu, enz. Smartphones of aangesloten apparaten kunnen-apps downloaden waarmee in realtime kan worden gestreamd.  

OTT-services geven kijkers volledige controle over het verbruik en onbeperkte toegang tot hoogwaardige inhoud die op verschillende apparaten kan worden bekeken. Ze kunnen worden aangepast om de maximale kijkervaring te verbeteren en gebruikers in staat te stellen te kijken wat ze maar willen van beschikbare titels. Met gevarieerde OTT-pakketten kunnen ze nu gemakkelijk de vrijheid krijgen om overal en altijd te kijken.  

Kijkers kunnen hun showtijd vooraf plannen en op hun gemak elk genre van inhoud bekijken zonder onderbroken service. Dit is erg waardevol voor hen, die het zich niet kunnen veroorloven om op een vast tijdstip op een bepaalde locatie tv-programma’s te bekijken. Er is ook een mogelijkheid om inhoud te pauzeren tijdens het kijken naar shows en flexibele kijkruimte te bieden om indien nodig verder te kijken. 

Er zijn voorspellingen dat in de VS tegen het jaar 2025 naar verwachting met meer dan een vierde zal krimpen. Dit toont duidelijk aan dat de naar verwachting verder zal groeien, waar het videosegment tegen 2027 zal groeien tot 3.508 miljoen gebruikers Dit maakt ze zelfs tot een van ‘s werelds belangrijkste bronnen van entertainment. 

Het OTT-Voordeel

Over-the-top wordt gedefinieerd als lange video-inhoud die premium wordt weergegeven via internet via een applicatie of apparaat zoals tv, smartphone, internet, pc, enz. Het is niet nodig om u te abonneren op een bekabelde kabel, telco of satelliet dienst voor gebruikers. OTT omvat inhoud die wordt gestreamd via populaire apps zoals Netflix, Sling TV, Hulu, enz. Het is een verzameling videopakketten waar iedereen toegang heeft tot de hoogwaardige inhoud zodra ze voor het abonnement betalen. 

Er zijn duizenden programma’s waar het publiek gemakkelijk toegang toe kan krijgen via een maandelijks abonnement. Daar houdt het niet op, maar OTT-media biedt volledige vrijheid om onderweg toegang te krijgen tot internationale webseries, live sportuitzendingen en favoriete video’s. Dit is een van de grootste voordelen voor elke doelgroep die wordt geleverd via streamingplatforms. 

Veel consumenten die toegewijd lineaire tv kijken, uiten hun frustratie over het aantal advertenties dat tussen de inhoud door onderbroken wordt. Hoewel er heel veel advertenties voorkomen, is een feit overheersend. Gebruikers hebben weinig interesse in de advertentieshows en dit wordt door de adverteerders erkend omdat er meer behoefte is aan creatieve, datagestuurde en nauwkeurige  ervaringen. En de OTT-omgeving geeft hen deze kans.  

De hogere afspeelsnelheid is ook, het wordt beter met auditieve en visuele inhoud, omdat er een perfecte synchronisatie is dankzij de soepele online afspeelbaarheid. U kunt ook de video- en audiokwaliteit naar wens aanpassen. Terwijl u de eigenaar van het platform bent, kunt u volledige activiteiten zelf beheren zonder tussenkomst van externe bronnen en maximale winstgevendheid behalen. 

Verschil Tussen Lineaire Tv Versus OTT

Ondanks hun sterke gelijkenis, verschillen deze termen van elkaar en zijn ze niet uitwisselbaar. Om verwarring te voorkomen, splitsen we ze op in twee secties. 

Lineaire TV 

Lineaire tv is een traditionele tv die verwijst naar televisie-uitzendingen waarbij kijkers op bepaalde tijden content bekijken die alleen op bepaalde kanalen beschikbaar is. Shows die werden uitgezonden waren een live-uitzending maar waren niet DVR’d (digitaal opgenomen) en werden toegewezen om te bekijken in een andere duur die in die categorie viel. Hoewel lineaire tv nog steeds de grootste markt voor videoadvertenties heeft, lijkt het scenario nauwgezet te worden sinds het de afgelopen tijd is afgenomen. 

Over De Top (OTT)

OTT is gebruikt om te verwijzen naar Over-the-top waar services waren gevuld met een verscheidenheid aan inhoud met soepel werkende leveringsomgevingen die hun ruimte innemen. De meest elementaire definitie wordt echter geassocieerd met de video of audio die wordt geleverd via de bron van internetbeoordelaar dan de traditionele kabel-tv-box. Simpel gezegd,is een nieuwe term die in wezen een medium wordt en relatief is ten opzichte van digitale inhoud. Het kan bijvoorbeeld gaan om tv-inhoud die naar een groot formaat scherm wordt gedistribueerd, maar hetzelfde item kan ook in een matige kwaliteit worden afgeleverd op een oude mobiele telefoon. 

Inhoudsdiensten van OTT omvatten Netflix, Amazon Prime, enz. Enkele van de belangrijkste mediamerken zijn begonnen met het lanceren van hun eigen OTT-diensten zoals Disney+, HBO, Peacock van NBC en meer. 

Conclusie:

Voorbij zijn de dagen dat televisie-inhoud werd uitgezonden naar een massapubliek via een paar kanalen die vooraf een schema volgden. Nu met de komst van streamingdiensten is er een enorme opleving en transformatie van technologie geweest. Dit heeft direct geleid tot betere niveaus van voortdurende connectiviteit en heeft daarna geleid tot een verandering in het kijkgedrag van de media. Het publiek is niet langer beperkt tot het bekijken van terrestrische lineaire uitzendingen. 

De wereld maakt nu sprongen en grenzen van technologische innovatie en consumeert tv niet langer als een gezin. Meestal dragen mensen apparaten die zijn gekoppeld aan de nieuwste technologie en streamen op mobiele telefoons, pc’s en smart-tv’s. Kijkers kunnen immers met één druk op de knop beslissen wat, wanneer en waar ze kijken. Al met al vormt dit een nieuwe mentaliteit waarbij grote in de eerste plaats verschillende manieren moeten overwegen om kijkers te verleiden en de beste service te leveren om op de markt te blijven. 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *